Strøget – flere mindre arbeider

Olav Thon eier alle bygningene som er tilknyttet gågaten Strøget. Denne går mellom Torggata og ned til Storgata, hvor du gjerne ender opp hvis du ønsker å gå på en av de koselige kaféene, ta en hårklipp eller tusle innom butikker. På dagtid byr gaten på fred og ro, for deg som vil mimre over livet eller jobbe i en stille krok, mens på kveldstid fyres stemningen opp på de mange utestedene. Alt dette til tross for at det ligger sentralt i Oslo.

I dette området ligger det mye historie som både kunden og antikvariske myndigheter ønsker å ta vare på. Sammen med Roald har NP Bygg vært med på å omgjøre deler av Strøget, fra et litt nedslitt område til det det er i dag.

ANGST BAR: Vi har vært med å bygge Angst fra bunnen av, og lagt til rette for et brannsikkert lokale, med rømning og HC-toalett. Angst byr på en intim opplevelse for et glass eller to, og arrangerer ofte fester og lanseringer. Vi har også hjulpet den driftige eieren av Angst med å lage takterrasse til Den Gamle Skobutikken.

DEN GAMLE SKOBUTIKKEN: Den Gamle Skobutikken er et utested med bar og takterrasse. Opp til terrassen er det en brannsikker vindeltrapp, og på taket er det et brannsikkert glassoverbygg til trappeløpet. Terrassen ble bygd på taket til Jernia sine lokaler, med glassrekkverk og nytt tre-dekke, samt rømningsvei ned til bakkeplan. Rømningsveien smyger seg ned mellom to bygninger og måtte derfor være brannsikker etter dagens forskrifter.

Siden Byantikvaren satte føringer som ikke tillot oss å skifte vinduene i tilstøtende fasade, måtte vi brannsikre de eksisterende vinduer tilknyttet rømningsveien. På innsiden satte vi nye brannvarevinduer. Rømningstrappen ble tilknyttet allerede eksisterende rømningstrapp fra andre lokaler i tilstøtende bygning.

NYTT DEKKE I JERNIA: I Jernia-forretningen bygget vi nytt dekke mellom 1. og 2. etasje, samt veggene til trappeløpet for Den Gamle Skobutikken. Etasjeskillet ble bygd i heltre bjelkelag med utvidelse av sprinkler og ventilasjon i begge etasjer. Det nye dekket gav Jernia større utstillingslokaler. Dette området var tidligere helt åpent i to etasjer.

RØMNINGSVEI I UHØRT: For at Den Gamle Skobutikken skulle ha full utnyttelse av lokalene sine måtte det lages tilstrekkelig rømningsmulighet beregnet ut fra antall personer i hele Strøget. Rømningsveien ble laget fra Uhørt sine lokaler og gjennom veggen til nabolokalet, ledet ut i bakgården til Mailbox, for videre å kunne ende ute i Pløens Gate. Rømningsdøren ble påført en fotofilm slik den lignet veggen, før vi lagde hullet og satte inn døren. Dette ble gjort for å kamuflere den best mulig. Lokalet til Mailbox ble omgjort til et litt mindre kontor enn hva de tidligere hadde.

NYE KONTORLOKALER I MAILBOX: På bakgrunn av rømningstraseen fra Uhørt måtte lokalet til Mailbox omgjøres. Det ble gjort ved ombygging av eksisterende spiserom, til et nytt kontor og et litt mindre spiserom. Vinduet ut mot bakgården fikk også ny innbruddssikring.

NY RØMNINGSVEI OG HC-TRAPPEHEIS I PERESTROJKA: I Perestojka har vi laget en ny rømningsvei fra lokalet og ut i bakgården til MC Donalds. Denne leder videre ut til Pløens gate. Her måtte vi ta hull i teglveggen, sette inn ny branndør og bygge om utvendig rømningstrapp. Inne i lokalet monterte vi en trappeheis for rullestolbrukere, slik at de kommer seg frem og tilbake mellom de to nivåene i lokalet.

I Strøget kan du tilbringe en fullkommen syklus med jobb, sen lunsj, ”afterwork”, konserter, uteliv, og nattmat. Mange foretrekker å labbe gjennom, la blikket hvile litt på de herlige maleriene på Angst og eventuelt fortære en herlig bratwurst når mørket trenger inn i passasjen.

Strøget er med andre ord en avstikker, en snarvei, ei bakgate og ikke minst en sjarmerende distraksjon.

 • Produkttype:

  Omgjøring/renovering av lokaler og nybygg

 • Tidsrom:

  Februar 2015 – juli 2016

 • Kunde:

  Olav Thon Eiendomsselskap ASA og Thongård AS

 • Omsetning:

  Oppgis ikke

 • Størrelse:

  Oppgis ikke

 • Mer info:

  Oppgis ikke

NP Bygg har som målsetning at kundens krav og behov alltid får høyeste prioritet. Dette er forankret i vår visjon om at hver kunde skal bli en «flergangskunde», og i tillegg generere minst en ny kunde. NP Bygg har derfor vedtatt i sin politikk at vi skal ivareta våre kundehenvendelser på en effektiv, profesjonell, og etterrettelig måte.

Samtidig skal vi vise stor tilpasningsdyktighet og fleksibilitet i møte med kundenes tjenestebehov. I tillegg til gode relasjoner til våre kunder skal NP Bygg være ledende innen kvalitetssikring innenfor alle deler av organisasjonen. Vi i NP Bygg vet at ovennevnte kundefokus er en av hovedårsakene til at vi, fra etableringen av selskapet på 1980-tallet og frem til i dag, har hatt et nært og tett samarbeid med flere renommerte selskaper, deriblant Olav Thon Gruppen, som er vår største bedriftskunde.

NP Bygg er et mellomstort entreprenørselskap i Oslo og omegn som utfører alle typer entrepriseoppdrag innen bygg, som total- eller hovedentreprenør. NP Bygg har i det siste tiåret utført en rekke entrepriseprosjekter mot offentlige byggherrer, og har løpende rammeavtaler med flere av disse.

Kontakt oss

Send mail

Ring oss

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss for en nærmere prat rundt et eventuelt prosjekt?

Adresse til NP Bygg AS:

Besøksadresse: Tvetenveien 11
Postadresse: PB 6094 Etterstad, 0601 Oslo
Sentralbord: (+47) 23 20 71 00