Strøget – flere mindre arbeider

Olav Thon eier alle bygningene som er tilknyttet gågaten Strøget. Denne går mellom Torggata og ned til Storgata, hvor du gjerne ender opp hvis du ønsker å gå på en av de koselige kaféene, ta en hårklipp eller tusle innom butikker. På dagtid byr gaten på fred og ro, for deg som vil mimre over livet eller jobbe i en stille krok, mens på kveldstid fyres stemningen opp på de mange utestedene. Alt dette til tross for at det ligger sentralt i Oslo.

I dette området ligger det mye historie som både kunden og antikvariske myndigheter ønsker å ta vare på. Sammen med Roald har NP Bygg vært med på å omgjøre deler av Strøget, fra et litt nedslitt område til det det er i dag.

ANGST BAR: Vi har vært med å bygge Angst fra bunnen av, og lagt til rette for et brannsikkert lokale, med rømning og HC-toalett. Angst byr på en intim opplevelse for et glass eller to, og arrangerer ofte fester og lanseringer. Vi har også hjulpet den driftige eieren av Angst med å lage takterrasse til Den Gamle Skobutikken.

DEN GAMLE SKOBUTIKKEN: Den Gamle Skobutikken er et utested med bar og takterrasse. Opp til terrassen er det en brannsikker vindeltrapp, og på taket er det et brannsikkert glassoverbygg til trappeløpet. Terrassen ble bygd på taket til Jernia sine lokaler, med glassrekkverk og nytt tre-dekke, samt rømningsvei ned til bakkeplan. Rømningsveien smyger seg ned mellom to bygninger og måtte derfor være brannsikker etter dagens forskrifter.

Siden Byantikvaren satte føringer som ikke tillot oss å skifte vinduene i tilstøtende fasade, måtte vi brannsikre de eksisterende vinduer tilknyttet rømningsveien. På innsiden satte vi nye brannvarevinduer. Rømningstrappen ble tilknyttet allerede eksisterende rømningstrapp fra andre lokaler i tilstøtende bygning.

NYTT DEKKE I JERNIA: I Jernia-forretningen bygget vi nytt dekke mellom 1. og 2. etasje, samt veggene til trappeløpet for Den Gamle Skobutikken. Etasjeskillet ble bygd i heltre bjelkelag med utvidelse av sprinkler og ventilasjon i begge etasjer. Det nye dekket gav Jernia større utstillingslokaler. Dette området var tidligere helt åpent i to etasjer.

RØMNINGSVEI I UHØRT: For at Den Gamle Skobutikken skulle ha full utnyttelse av lokalene sine måtte det lages tilstrekkelig rømningsmulighet beregnet ut fra antall personer i hele Strøget. Rømningsveien ble laget fra Uhørt sine lokaler og gjennom veggen til nabolokalet, ledet ut i bakgården til Mailbox, for videre å kunne ende ute i Pløens Gate. Rømningsdøren ble påført en fotofilm slik den lignet veggen, før vi lagde hullet og satte inn døren. Dette ble gjort for å kamuflere den best mulig. Lokalet til Mailbox ble omgjort til et litt mindre kontor enn hva de tidligere hadde.

NYE KONTORLOKALER I MAILBOX: På bakgrunn av rømningstraseen fra Uhørt måtte lokalet til Mailbox omgjøres. Det ble gjort ved ombygging av eksisterende spiserom, til et nytt kontor og et litt mindre spiserom. Vinduet ut mot bakgården fikk også ny innbruddssikring.

NY RØMNINGSVEI OG HC-TRAPPEHEIS I PERESTROJKA: I Perestojka har vi laget en ny rømningsvei fra lokalet og ut i bakgården til MC Donalds. Denne leder videre ut til Pløens gate. Her måtte vi ta hull i teglveggen, sette inn ny branndør og bygge om utvendig rømningstrapp. Inne i lokalet monterte vi en trappeheis for rullestolbrukere, slik at de kommer seg frem og tilbake mellom de to nivåene i lokalet.

I Strøget kan du tilbringe en fullkommen syklus med jobb, sen lunsj, ”afterwork”, konserter, uteliv, og nattmat. Mange foretrekker å labbe gjennom, la blikket hvile litt på de herlige maleriene på Angst og eventuelt fortære en herlig bratwurst når mørket trenger inn i passasjen.

Strøget er med andre ord en avstikker, en snarvei, ei bakgate og ikke minst en sjarmerende distraksjon.

 • Universitetet i Oslo

  Universitetet i Oslo

  I en periode på 4 år har NP Bygg hatt en løpende rammeavtale for bygningsmessige arbeider for Universitetet i Oslo.
  Ammerudklubben

  Ammerudklubben

  Like bortenfor Grorud T-bane finner vi Ammerudklubben. I september 2016 fikk NP Bygg i oppdrag å rehabilitere hele fasaden, i regi av Omsorgsbygg Oslo Kommune.
  Omsorgsbygg Oslo KF

  Omsorgsbygg Oslo KF

  Omsorgsbygg er en av landets største eiendomsforvaltere og drifter over 900.000 kvadratmeter fordelt på over 650 eiendommer.
 • Thon Hotel Oslo Airport Banketthall

  Thon Hotel Oslo Airport renovering – banketthall og hotellrom

  NP Bygg utført renovering av banketthall og samtlige 435 hotellrom på Thon Hotel Oslo Airport.
  Thon Hotel Arena

  Thon Hotel Arena

  For Olav Thon Gruppen har vi på Thon Hotel Arena rehabilitert kjøkken og spisesal samt kurs og konferanserom.
  Thon Hotel Arena - rehabilitering av rom og korridorer

  Thon Hotel Arena, rehabilitering av rom og korridorer

  For Olav Thon Gruppen har vi på Thon Hotel Arena rehabilitert 355 hotellrom med tilstøtende korridorer.
  Thon Hotel Arena – storkjøkken

  Thon Hotel Arena – storkjøkken

  NP Bygg hadde i oppdrag å renovere storkjøkkenet på Thon hotel Arena, i Lillestrøm. Arbeidet innebar full rens av lokalet og oppbygning, inkludert innredning.
  Thon Hotel Vika Atrium

  Thon Hotel Vika Atrium

  På Thon Hotel Vika Atrium har vi vært ansvarlige for rehabilitering og oppgradering av tekniske anlegg, et prosjekt til drøye 48 millioner kroner.
  Thon Hotel Spectrum

  Thon Hotel Spectrum

  Thon Hotel Spectrum består av tre bygårder, Brugata 3C, 5 og 7. Det er totalt 187 hotellrom ved hotellet. Vårt oppdrag var derfor å rehabilitere 151 eksisterende- og bygge 36 nye hotellrom, hvorav noen av disse er tilpasset handikappbehov. I tillegg pusset vi opp andre deler av hotellet...
  Thon Hotel Opera

  Thon Hotel Opera

  For SEMB AS rehabiliterte vi rom og fellesarealer på Thon Hotel Opera. Dette innebar renovering av 432 rom, to suiter, korridorer og fellesarealer.
  Thon Hotel Bristol

  Thon Hotel Bristol

  På Thon Hotel Bristol renoverte vi hotellrom, kongress og møtesenter med tilhørende fasiliteter.
  Thon Conference Universitetsgaten

  Thon Conference Universitetsgaten

  På Thon Conferance Universitetsgaten hadde NP bygg i oppdrag å pusse opp en gammel bygård, der det tidligere var utested / revyscene (Dizzie Showteater).
  Thon Hotel Arena Søppelskur

  Thon Hotel Arena, Søppelskur

  I 2016 fikk NP Bygg i oppdrag å bygge nytt søppelskur for Olav Thon Gruppen. Vårt ansvaret har stått i prosjektering, prosjektledelse og gjennomføring av prosjektet.
  Thon Hotel Oslo Airport

  Thon Hotel Oslo Airport

  NP Bygg har hatt gleden av å renovere restaurant for Olav Thon Gruppen. Restauranten ligger i tilknytning til Thon Hotel Oslo Airport og er på rundt 1800 kvadratmeter.
  Thon Hotel Ski

  Thon Hotel Ski

  På Thon Hotel Ski pusset vi opp og utvidet spisesalen. Vi bygget nytt kjøkken i tilknytning til den nye delen av spisesalen og nye gjestetoaletter med HC toalett.
  Thon Hotel Triaden

  Thon Hotel Triaden

  På Thon Hotel Triaden har NP BYGG AS hatt i oppdrag å rehabilitere 146 hotellrom, 8 korridorer, spisesal og bygget showkjøkken for Olav Thon gruppen.
 • Sjølyst plass1-3 – Ny kantine

  Sjølyst Plass – Ny kantine

  I 2018 fikk NP BYGG AS oppdraget med å rehabilitere og bygge om de tidligere kontorlokalene i Sjølyst plass 1-3 til ny kantine for byggets leietakere.
  Thon Hotel Arena – storkjøkken

  Thon Hotel Arena – storkjøkken

  NP Bygg hadde i oppdrag å renovere storkjøkkenet på Thon hotel Arena, i Lillestrøm. Arbeidet innebar full rens av lokalet og oppbygning, inkludert innredning.
  HIMKOK Storgata Destilleri

  HIMKOK Storgata Destilleri

  Eierne bak serveringsstedet HIMKOK ønsket å skape noe unikt. Tidligere var Storgata 27 en forretning som renset, sydde og rehabiliterte pelsklær.
  Kulturhuset

  Kulturhuset

  For Olav Thon Gruppen og Kulturhuset har vi renovert og bygget om bygården i Youngs Gate 6.
 • Grønnlandsleiret 27

  Grønlandsleiret 27

  For Olav Thon Gruppen har vi i Grønlandsleiret 27 rehabilitert 8 etasjer inkl. kjeller, samt bygget på en ny 9 etasje. Bygården er gjort om fra kontorlokaler til 35 nye leiligheter fordelt på 8 etasjer.
  Bjerregaardsgate 21

  Bjerregaardsgate 21

  I 2017 fikk NP BYGG AS i oppdrag å oppgradere studentboligene i Bjerregaards gate 21 til dagens standard.
  Funkis enebolig

  Møllesvingen 9B

  I Møllesvingen på Ullevål sto NP Bygg for oppføringen av en funkis enebolig for privat byggherre.
  Skippergata 30–32

  Skippergata 30–32

  I Skippergata 30-32 hadde vi i oppdrag å rehabilitere to bygårder fra 1890-tallet til moderne utleieleiligheter for Olav Thon Gruppen.
  Sogn studentby

  Sogn studentby

  Sogn studentby holder til på Ullevål og tilbyr boliger til single, par og familier som er studenter.
  Osterhaus' gate 11- 01

  Osterhaus' gate 11

  Osterhaus' gate ligger i bydel St. Hanshaugen, sentralt i Oslo. Med gåavstand til sentrum finnes det mange fasiliteter og møteplasser knyttet til området.